Да преобразим това малко пространство, като му вдъхнем живот и му предадем характер – това бяха изискванията на клиента. Оттам нататък всичко беше поверено на нашето въображение, като разбира се трябваше да се съобразим с функциите, които изпълнява – кухня с кът за хранене.

Отправната ни точка беше малкия размер на пространството и недостига на естествена светлина поради липсата на прозорци . Трябваше да компенсираме тези недостатъци чрез подходящите цветове и текстури – именно затова се спряхме на светла, пастелна гама и гланцови повърхности.

Търсихме акцент, който да поставим на стената срещу кухнята – място, където човешкото око инстинктивно търси прозорец. Така се роди идеята за етажерка във формата на пчелна пита, която развихме и решихме да и добавим нова функция – дъска за бележки.

Заиграхме се с кубичните форми, като ги повторихме и на гърба на кухнята. Така постепенно се оформи цялостната визия на пространството – свежо и уютно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

изчисти форматаPost comment